28.9.05

Consells Generals

Fa un parell de dies va tenir lloc el primer consell de control al nou govern Pintat. Va ser un espectacle bastant curios ja que nomes l'oposicio va entrar preguntes al govern. Mentres ho vaig seguir, em demanava que carai feient els consellers del PLA a la sala, i si no era que els havien substituit per ninots de cartro ja que ni es movien. Aquest silenci per aixo m'ha portat a demanarme si no es indicador d'un problema profund dins de la majoria.

Si algun dels lectors segueix els debats parlamentaris en els paisos veins, s'haura adonat que la majoria sempre fa preguntes al govern, encara que siguin convingudes. Aixo es perque al menys sembli que el govern fa coses positives, ja que esta clar que el rol de l'oposicio es de posar en relleu els problemes no resolts i els aspectes negatius del govern. El fet que el PLA es mantingues silencios durant la primera sessio nomes pot voler dir 3 coses:

1- El govern no ha fet res de positiu ni notable fins ara, quan ja han passat mes de 100 dies. Aixo seria molt greu ja que voldria dir que no han aprofitat el "estat de gracia" i l'impuls inicial que suposa l'entrada en funcions d'un govern nou.

o

2- Hi ha un problema entre la majoria parlamentaria i el govern que fa que s'els deixi sols davant de l'oposicio. Potser un enfrontament entre els barons del partit i el cap de govern, un enfrontament en vistes al congres del partit que tindra lloc ben aviat. Aleshores s'entendria que es volgues debilitar la posicio del govern i del Albert Pintat deixant l'oposicio portar el joc parlamentari.

o

3- Els consellers de la majoria estan molt verds i no entenen a que serveixen les sessions de control.

En qualsevol dels casos em sembla clar que la majoria parlamentaria i el govern es troben en una situacio bastant complicada. Ja sigui per la inexperiencia (ineptitud) dels parlamentaris liberals o del govern com per un enfrontament dins de la mateixa majoria, el nou impuls tant promes ha començat amb el fre de ma posat.