11.10.05

Solidaritat Selectiva

Avui el ministre d'afers exteriors Juli Minoves ha rebut al embaixador dels Estats Units al seu despatx. Segons he vist a Andorra Televisio, l'embaixador ha donat les gracies al nostre govern per l'ajuda enviada pel Katrina. Pero ves per on que fa uns dies hi han hagut 2 catastrofes naturals tant o mes terribles que el Katrina, el terratremol al Pakista i el hurraca Stan a Guatemala. Algu ha sentit que Andorra aporti una ajuda qualsevol per aquestes dos calamitats ? No ? Doncs es normal, es que no s'en envia.

Si Andorra s'apunta de seguida a ajudar als USA, la primera potencia mundial, en canvi no fa res per dos nacions molt mes necessitades com Guatemala i el Pakista. Sera que a Andorra nomes s'ajuda als rics ? Potser es un fenomen de mimetisme de ho que esta passant amb la societat andorrana, on el govern nomes sembla ajudar als rics i s'oblida o ignora de tots els pobres del pais (encara m'enrecordo de les declaracions d'una ministra de la legislatura anterior sostenin que a Andorra no hi ha pobres).

En Juli Minoves sap fer molt el merda quan es tracta dels Estats-Units, pero li importa un rabe que al Pakista hi hagin 30000 morts pel cap baix i no se quans mes a Guatemala, molt mes que a la Nova-Orleans de totes les maneres. I dic el merda perque siguem realistes, quina ajuda pot aportar Andorra quan no som capaços d'ajudar a la gent del pais per començar. Pero es clar, en Minoves es fa la foto amb l'embaixador i potser l'invitaran a la Casa Blanca amb el seu amo, continuara tirant de la targeta de credit de govern i del passaport diplomatic, i surtira a cada telenoticies d'ATV, el del migdia i el de la nit amb totes les seves repeticions.

La solidaritat dels liberals nomes es la solidaritat amb els que combreguen amb les seves idees, tant a dins com a fora del pais. La solidaritat dels liberals nomes es la solidaritat que els pot permetre figurar i continuar vivin ells de la mamella del poder. La solidaritat dels liberals es la solidaritat mes selectiva que hi ha, la solidaritat egoista.