25.4.09

La llum al final del tunel

S'ha acabat la campanya. M'he llegit tots els programes, he escoltat i vist tots els debats, he anat a algun miting i he decidit el que votare dema. Res del que s'ha dit i han proposat les diverses opcions politiques que s'han presentat, m'ha fet canviar l'opinio que tenia abans de començar. Nomes hi ha una opcio preparada per governar i portar un canvi veritable en aquest pais, que ens permeti retornar pel cami del creixement, normalitzar les nostres relacions amb l'entorn europeu i donar l'esperança d'un futur per les generacions que pugen. Aquesta opcio es l'Alternativa amb el PS al seu capdavant. 

El PS proposa un model de pais comparable al que podem trobar alrededor nostre, amb alguna petita peculiaritat andorrana. Es un model que el PS ja proposava fa 4 anys i que ha vingut defensant al Consell en contra de la majoria dels liberals i els seus socis. Al final el temps ha acabat donant la rao a Jaume Bartumeu i avui en dia fins i tot els liberals reconeixen que no hi ha volta de full,que  s'ha de seguir el cami que marca el PS. Es un cami que no implica renunciar a res sino a sumar per acostar-nos als estandards europeus i dels paisos del primer mon. El PS ha fet els deures i s'ha notat en la seva campanya. No s'han sortit del guio, no han entrat en polemiques inutils i han sapigut respondre en tot moment als atacs que han rebut. 

De l'altre costat, els liberals-mes-excentristes de CR no han parat d'improvisar models de geometria variable i populisme a tutiplen. Han arribat tard i s'ha notat, han volgut fer creure que entenien el que ha passat i segueixen insistin en els mateixos errors, han volgut desfer-se de l'herencia del Pintat i del Forne pero era impossible amb unes llistes farcides de ministres i secretaris d'estat en funcions. Per molt simpatic que hagi volgut apareixer Gabriel, no ha pogut amagar la seva nula preparacio i la seva falta de lideratge. S'ha passat la campanya dient que donara suport a qui guanyi, deixant clar que ell no pensa pas en governar sino en escalfar la cadira sense molestar a ningu. Ni aixo es mereixen!

D'ApC que es pot dir? La seva campanya ha sigut un desastre amb explosio final inclos en les confrontacions violentes incloses, quan ells es presentaven al principi com l'aposta pel consens i la nova forma de fer politica basada en el dialeg. L'Eusebi Nomen ha passat d'articulista respectat a candidat freaky amb tints totalitaris. La decepcio es palpable fins i tot en els que en teoria eren el seus seguidors, alguns dels quals admeten en privat que no pensen votar ApC despres del que han vist aquests darrers 11 dies. No auguro cap futur politic a ApC com tal ni al Eusebi Nomen, encara que segurament tindra un seient al Consell. 

Els Verds han fet una campanya correcte, que ha defugit una mica de l'utopisme de fa 4 anys, pero que encara han caigut en el parany de voler erigir-se com a portaveus unics de certs col·lectius en lloc de buscar ser la veu de tota la ciutadania. Si un dia volen governar han d'entendre que es governa pel conjunt dels ciutadans i que s'ha de deixar de banda els missatges col·lectivistes. 

Finalment d'UNP, l'unic que es pot dir es que han fet un servei al pais desenmascarant publicament al Eusebi Nomen pero poca cosa mes. Si fa 4 anys els Verds ja eren una opcio politica amb cara i ulls, UNP, per molt que diguin que fa 2 anys que estan treballant, segueixen sent un grup de tertulians de cafe amb propostes d'un nivell d'escola bressol. 

Ara toca votar, som a D-1. Votare amb el cap, amb el cor i amb les dos mans per donar el meu suport al canvi veritable en el pais, el canvi que representa l'Alternativa amb el PS. Votare en consciencia pel meu pais i pel seu futur, esperant que dilluns, quan s'aixequi el sol, puguem veure finalment la llum al final del tunel que atravessem des de fa 14 anys. 

Etiquetes de comentaris: , , , , , , , , , ,