7.10.08

Reactivacio PLAtetica

Diuen que hi ha una regla en politica que consisteix que en moments de crisi, abans d'unes eleccions, s'ha de desviar l'atencio del que veritat preocupa als votants cap al vols que preocupi als votants. Sembla que en l'ultim mes, el govern del PPLA ha aplicat aquest maxima i ha posat en mig de l'arena politica els funcionaris per obtenir-ne la lapidacio publica en lloc de preocuparse de com va el pais, desviant tant com pot l'atencio informativa de la seva inaccio i dels problemes creixents que apareixen al pais que no solucionen un pla de reactivacio economica tant inutil com la tensio que ha creat.

Des de que es va anunciar el famos pla de reactivacio economica, el govern i el partit que el mig-suporta, s'han esmerçat a culpar el funcionariat de tots els mals del mon. Si hi ha crisi, es culpa dels funcionaris; si hi ha deficit, es culpa dels funcionaris; si hi ha mal ambient, es culpa dels funcionaris; Si el pais va malament, es culpa dels funcionaris; Mireu que dolents que son, tenen PRIVILEGIS, cobren el 100% del sou en cas de baixa, tenen la plaça reservada. Nomes els hi ha faltat de dir en public el que diuen en privat o en petit comite, que si la legislatura del Sr. Pintat de groc ha sigut un fracas es per culpa de que els funcionaris, en majoria del PS, han sabotejat totes les grans iniciatives del PPLA. Pero ningu diu que si l'administracio no funciona com hauria de funcionar es culpa exclusivament dels responsables politics que han sigut incapaços de gestionar, engrassar, incentivar la maquinaria de manera correcte.


Es curios de veure com la maquina administrativa que el PPLA ha creat amb els seus 15 anys de govern ininterromput, encara que ens vulguin fer creure que ha aparegut per generacio espontanea, es ara l'enemic contra qui s'ha de lluitar, el focus dels problemes del pais. Es curios quan es notori el nombre de vots que s'han comprat per part del PPLA amb places de funcionari tots aquests anys. Es curios, pero no m'extranya, ja que en moments de crisi s'ha de crear un enemic sobre qui descargar les culpes per no assumirles, i el funcionariat es un culpable perfecte pels nostres governants. Qui no millor que ells, quan molta gent es veu en una situacio economica i laboral precaria, quan els funcionaris respiren estabilitat. O no? Mentres ningu parla de que l'economia cada dia va pitjor, que les botigues tanquen, que els bancs trontollen, que els ingressos baixen, que els gastos pugen, i que el PPLA i el seu govern estan completament paralitzats davant de la situacio, sense resposta, sense idees, sense impuls.

L'unic que els interessa ara es intentar limitar les perdues a les proximes eleccions per, com a minim, ser en el govern encara que sigui en coalicio amb alguna de les noves vies o alguns dels seus nous aliats renovadors. Tot s'hi val per treure's les culpes de sobre, quan ells son els maxims culpables de com es troba el pais. Tot s'hi val, fins i tot tensar la corda fins al final per intentar apareixer ells com els salvadors del pais. Aixi ahir, a ultima hora, van presentar una esmena al famos pla de reactivacio que mante la Mutua dels funcionaris i la reserva de places mes o menys com fins ara pero nomes fins a les eleccions. Evidenment, el PPLA ho va presentar com una gran victoria desafiant la logica i la rao com han fet durant els ultims anys.

En mig de tot aixo, la realitat es que la reactivacio platetica que ens ha cuinat el xef Mirapeix amb el vist i plau del seu cap ni serveix ni respon a la situacio en que ens trobem 1 mes despres de la seva presentacio, quan arreu d'Europa els estats es mouen en garantir el 100% dels estalvis per evitar la caiguda de les entitats financeres i la fuga dels capitals, no tiran pedres sobre la seva teulada. El gran credo liberal del lliure mercat ha fracassat, fins i tot als USA on el govern mes liberal del mon ha hagut d'empassar-se el dogma i intervenir en massa. Aqui tot segueix igual, es a dir cada dia molt pitjor. La culpa deu ser dels funcionaris.

Etiquetes de comentaris: , , ,