13.10.05

I ara es el torn de l'aigua !!!

Els escandols es van accumulant al pais. Si la setmana passada era la STA avui es el ministeri de salut que esta en el ull de l'huraca. S'ha sabut en una resposta de la directora de Salut, Carme Pallares, a la pregunta del conseller del PS Vicenç Alay sobre la regularitzacio de les distribuidores d'aigua, que nomes 3 sobre les 29 existents tenen l'autoritzacio sanitaria (aqui podeu llegir l'article del Diari d'Andorra).

Desde el 2003, el ministeri i govern han tolerat que 26 empreses distribuidores d'aigua continuin el seu negoci en tota il.legalitat. Per cert, l'entrada en funcio de la llei debia ser al 2002 pero es va prorrogar l'entrada en aplicacio, algo que ara, segons el porno-ministre Mirapeix, faria riure els paisos veins en el cas de l'ISI. Tornant al tema del dia, l'estat que ha de vetllar pel compliment de la llei, i que en uns ambits es tant estricte, ha fet els ulls grossos en un tema tant sensible com la salut de la poblacio del pais.

Es inacceptable que, en un estat de dret, el propi govern es justifiqui dient que no actua perque es mes eficaç no seguir la llei ! Pero aleshores perque existeix aquesta llei ? i totes les altres lleis ? Si algunes son nomes per fer bonic, perque nosaltres, els ciutadans, tindriem de complirles sense discutir ? Si el nostre govern es incapaç d'aplicar i de fer complir les lleis que proposa i que el Consell adopta, aleshores es que el nostre govern no governa i ja podem tancar la paradeta, ni constitucio ni osties !

El cas es molt greu i va, com poden veure, molt mes lluny que el simple escandol de salut publica. Posa en dubte la capacitat a governar dels liberals desde fa 11 anys. Queda clar a la vista d'aixo que els interesos privats o politics primen sobre l'interes public, fins i tot quan es tracta de la vida de molts dels habitants i visitants del pais. Queda clar com l'aigua, que prefereixen que hi hagin morts per enverinament, abans que de fer complir les lleis del pais que molesten a certes persones o empreses.

El pais te que reaccionar, els andorrans i andorranes tenim que reaccionar. No podem continuar a tolerar que juguin amb les nostres vides d'aquesta manera. No podem continuar a tolerar que s'enriguin de la voluntat del poble d'aquesta manera. No podem continuar a tolerar que segueixin enfonsant el pais dins d'una claveguera de merda com han estat fent fins ara. Si no ens aixequem i cridem tots prou, el proxim escandol potser no el veurem.