13.12.05

Culpables i responsables

Potser avui al mati us heu trobat encuats baixant d'Encamp o pujant d'Escaldes per culpa de les obres a la rotonda que estan fent davant l'antic camping Europa. Segons sembla l'empresa que fa les obres, Cevalls, no ha acabat a temps l'alquitranament que feia de la calçada. Cevalls es culpable de no acabar les obres a temps i d'impedir el transit normal de la carretera i per aixo mereixen de ser castigats amb una bona multa.

Pero Cevalls estava duent a terme unes obres publiques, adjudicades per Govern mitjançant un concurs public. Es doncs Govern el responsable final de les seves obres i de que aquestes s'acabin en els terminis que imposen sense influir en el transit rodat. Es doncs sorprenent que el cap de govern, responsable maxim, carregui en duresa contra l'empresa Cevalls, tractant-los d'irresponsables, i no miri cap el seu govern i en particular el ministeri d'ordenament territorial. Ells son els encarregats de les obres, i ells son els responsables de ho que vagi be i tambe de ho que vagi malament.

Aquest govern ja ha demostrat varis cops que confon culpables i responsables. O mes aviat, que nomes busca els culpables i que mai assumeix la responsabilitat que li escau com en els cas de la STA. Alli tambe, hi ha un culpable de que les contrasenyes es fessin publiques. Pero hi han responsables de que aquestes es puguessin fer publiques, sigui per negligencia, sigui per mala gestio: el(s) ministre(s), el director de la STA, els encarregats de la seguretat de andorra.ad.

Molt sovint, els liberals obliden que governar consisteix en assumir responsabilitats i no nomes quan les coses van be. Si l'exercici de la responsabilitat nomes es fa per penjarse medalles, aleshores el govern no assumeix el que es el seu deure. Culpables i responsables tenen que pagar per els desgavells que es produeixen i es el deure del govern de fer que aixo sigui aixi. Sino, es a la ciutadania a començar a reclamar que els que han estat elegits agafin les seves responsabilitats i deixin pas a gent que es dediqui a governar amb tot ho que aixo comporta.