15.11.05

Andorra va bien

"Andorra va bien" o mes aviat "Andorra va be", es la frase que podria resumir les multiples declaracions dels liberals aquests darrers dies. S'han fet sentir a tots els mitjans de communicacio, coincidint amb el seu congres. Pero a mes a mes de dir que Andorra va molt i molt be, han atacat a tots aquells que diem el contrari. Ens titllen de poc patriotes (o venuts a forces politiques extrangeres), de voler fer por a la ciutadania, de mentiders i d'ocellots de mal auguri. Pero vostes, senyors i senyores liberals, ens volen fer combregar amb rodes de moli !

Utilitzen els mateixos arguments que va utilitzar el PP quan estava al govern espanyol per amagar les deficiences greus del estat i tots els escandols que han anat apareixen desde fa 6 mesos. Com poden argumentar que el pais va be i que tothom viu feliç com reportava una de les ponencies del congres liberal? Doncs manipulant les xifres com els hi canta. Que vol dir un salari mitja de 19000 Euros l'any, quan sabem que el lloguer mitja es de uns 800 Euros (9600 Euros l'any). Fixint-se que la meitat del salari mitja marxa en el lloguer mitja. Aixo es un pais que va be ? NO ! Els tecnics economics fixen el nivell d'abordabilitat d'un allotjament en 30% dels ingressos. Aqui ja estem a 50% dels ingressos a nivell mitja !!!

I te alguna importancia el PIB en un pais en el qual no s'imposen directament els beneficis? NO ! Per molt que el PIB pugi, no correspond ni a un enriquiment de l'estat, ni a un enriquiment de la ciutadania ja que aquests diners nomes beneficien a una molt petita minoria. Ara, tambe em tindran d'explicar com calculen un PIB en un pais en el qual no existeix cap comptabilitat oficial. Per mi resta tot un misteri com es pot obtenir la cifra que es va presentar ahir en tots els medis de communicacio com si sigues una cifra oficial.

Mentrestant els escandols mes diversos i variats van sortint, com les tuberies d'Aigua Natural Teixido que provocarian a llarg termini cancer (recordin que es una de les 3 uniques empreses que te l'autoritzacio SANITARIA de govern !!) . No cal tampoc parlar de les runes, ja que el ministre Puigdellivol ens assegura que esta tot resolt, jo jutjare d'aixo d'aqui 2 mesos i aleshores veurem si era veritat o no. I la STA ?? I la pujada de l'ITP ?? I l'SI ?? I el reglament de l'ISI ?? I les subvencions als esdeveniments esportius ?? I la vall del Madriu ?? Segur que m'en deixo algun pero ja son tants que la memoria no m'arriba.

Clar que tot aixo pels liberals es nomes un gran complot contra ells i el govern. No senyors, no es un complot es la realitat del pais que ens estan deixant. Un pais que esta a la UCI i no vull fer por a ningu ni vull ser de mal auguri. El pais NO VA BE i si no ens adonem de la situacio i continuem fen com els liberals, amagar el cap sota l'ala repetint que tot va be, no hi serem a temps per redressarlo. Estic convençut que cada vegada mes i mes gent s'esta adonant que ens estan duent cap una catastrofe nacional i aixo si que els hi fa por als liberals perque l'hora en el que hauran de respondre de les seves responsabilitats s'acosta inexorablement.