2.1.07

Per 2007, mes Tamarrolandia

Ja hem deixat enrere el 2006. Ha sigut un any de creixement per Tamarrolandia, que ha esdevingut un dels blogs mes llegits i participats en llengua catalana i no sols te resso dins del pais sino tambe a l'exterior. Aquest creixement tambe ha anat acompanyat amb l'aparicio d'una serie de personatges que han provat i continuen provant de desactivar i eliminar aquesta tribuna amb provocacions, insults i amenaces diverses. Aquestes actuacions i d'altres que s'han produit aquest darrer any en contra de mitjans de communicacio i alguns dels seus col·laboradors em porten a reflexionar sobre la realitat de la llibertat d'expressio al nostre estimat pais.

La llibertat d'expressio no sembla que sigui encara a Andorra un valor que es vulgui defensar desde totes les intancies politiques, socials i judicials per molt que sigui un dret fonamental reconegut per la nostra constitucio. La llibertat d'expressio sembla limitarse a dir el que conve al govern i al PPLA. Un govern i un partit que no suporten cap critica, que es creuen per sobre del be i del mal i que deslegitimen qualsevol altre manera de pensar que no sigui la seva. L'augment del nivell dels attacs i dels esforços que es fan per silenciar les veus discordants desde el govern i el PPLA nomes poden ser la prova de la feblesa de la seva posicio democratica i s'intenta utilitzar metodes totalitaris per mantenir l'opinio publica adormida.

Tamarrolandia pero continuara defensant que existeix una altre manera de veure les coses, que la transparencia i la lliure circulacio de l'informacio es primordial en un estat de dret modern. Continuara defensant que la llibertat de pensament i d'opinio es inalienable i s'ha de defensar amb tota la força que calgui per continuar a viure en democracia. Tamarrolandia es i continuara sent una tribuna lliure, oberta a tots i sense restriccions que no siguin les de opinar i dir la seva sobre el nostre pais. Per aixo tambe continuara a haver-hi gent que insultara i continuara demostrant que existeixen persones que no es mereixen cap mena de respecte i que supleixen la falta d'arguments legitims per defensar la seva opinio amb l'insult i l'amenaça.

Espero que el 2007 sigui un any de consolidacio per aquest blog, i que continui allotjat per Blogger, una empresa de Google. Espero que el 2007 sigui un any on els ciutadans d'aquest pais siguin mes i mes nombrosos a opinar sense por sobre el pais en el que volen viure i que volen deixar als seus fills, nets i besnets. Espero que al 2007, Tamarrolandia contribueixi a fomentar el debat entre les diferents opcions que s'ofereixen a nosaltres i que fins i tot els intolerants acceptint que sense un ull critic i un esperit obert no es possible el progres. Tambe espero que Tamarrolandia sigui al 2007 un dels actors en la campanya de les comunals que tindrem a finals d'any.

Finalment us voldria desitjar a tots, fins i tot als que em llegeixen per obligacio, als que m'han insultat a mi i a la meva famila, que em volen fer callar, que em volen empresonar, que m'han amenaçat fisicament i m'han desitjat la mort, un molt bon any 2007 per vosaltres, les vostres families i amics.