9.11.07

Euro Visions

Fa uns dies que ha sortit al carrer la noticia de la privatitzacio de la participacio de TelePLA en el concurs d'Eurovisio dels proxims anys. El diari d'Andorra va ser el primer en desvetllar el rumor que corria desde ja fa dies en els cercles del poder i de la communicacio. Sembla ser doncs que TelePLA es vendra la plaça a una empresa privada catalano-andorrana a canvi d'uns substancials dinerons. Aquesta empresa, segons sembla, participada pel Sr. Enric Canals, utilitzara el trampoli eurovisiu per promocionar una serie d'artistes de segona fila catalana en vistes al mercat nacional espanyol, tot cantant en angles, encara que tambe podria ser en castella, no m'extranyaria pas. Despres d'anys diguen-nos que la participacio a Eurovisio havia de servir per promocionar Andorra i els artistes del pais, ara es fa un espectacular gir a 180º i ens venem aquest recurs pel benefici d'interessos particulars.

Recordem que el Sr. Canals va esser tambe un dels guanyadors l'any passat del primer premi Innovadors, convocat pel govern a traves de l'agencia de l'inspector Gadget Jordi Robert-Ribes. El projecte d'empresa que va mereixer el primer premi compartit de 112.500 Euros, era d'una productora d'animacio audiovisual, en col·laboracio amb els estudis d'Ocon, i una escola de formacio d'animadors. Despres d'un any, aquest projecte continua sense materialitzar-se, pero desconeixo si els 112.500 Euros son a la butxaca del Sr. Canals o encara son al calaix de la OIE.

No se si una cosa guarda una relacio directa amb l'altre pero es curios que d'un any per l'altre el Sr. Canals apareixi en un altre tipus de concurs com a aparent vencedor. El que tambe torna a apareixer en aquestes dates es el mundialment famos "Future of Europe Summit" que tambe organitza el nostre super inspector Gadget Robert-Ribes. Per aquesta segona edicio de la cimera que fa que el mon sencer estigui pendent d'Andorra, tornaran a parlar mes o menys els mateixos ponents de talla mundial que en l'edicio anterior com el Flash Minoves o el Pornosinistre Mirapeix. El tema tampoc difera molt del any passat i s'ha d'esperar que algu fins i tot recicli la seva intervencio, com un gest de bona voluntat per la proteccio del medi ambient.


Sense ser vident, puc afirmar amb molta seguretat que la repercursio, tant mediatica com economica, d'aquesta cimera sera la mateixa de l'any passat, es a dir absolutament cap. Clar que Fimarge, aquesta empresa dedicada a l'evasio fiscal i que patrocina l'esdeveniment, espera del seu costat captar els fons d'alguna empresa o els estalvis d'algun empresari que vindra a caçar al pais aprofitant l'invitacio del nostre generos govern.

Tant pel concurs d'Eurovisio d'enguany, com per la cimera d'alta volada internacional, els diners publics hauran servit pel negoci d'unes empreses privades, les organitzadores, molt sovint estrangeres, i a beneficiar 3 o 4 amiguets del pais proxims al cercle dels promotors dels esdeveniment. Els anys passen, pero l'explotacio a benefici personal i particular de tots els recursos del pais pels governants del PPLA segueix i es multiplica. Despres de vendre tota l'obra publica futura gracies als peatges encoberts del Mirapeix, ara ja es venen fins i tot la minça projeccio internacional que pot tenir el pais, el que fa que em demani si al final d'aquest any ens quedara alguna cosa nostra al pais. Potser es aixi que els liberals entenen que hem de fer el nostre encaix amb Europa, un cop tot sigui ja d'empreses europees, podrem proclamar mes satisfets que mai que som part integre de l'Unio Europea. Visca l'Andorra amb Euro-visio liberal.