12.9.06

Nova Temporada

Amics,

Fa mes o menys un any ara, Tamarrolandia va tornar a apareixer desde aquesta pagina, despres de que el Bondia decides tancar els seus blogs aran del exit i de la polemica que el Tamarrolandia original va provocar. Aquesta censura original no em va desanimar en la meva intencio de continuar fent public el meu desencant en la manera com el pais ha estat governat els ultims anys pero dubtava que siguessim molts els que pensavem com jo. Despres d'un any, he vist a traves del creixement que el blog ha tingut en forma de comentaris i de colaboracions, que no soc l'unic que creu que ja fa massa temps que els que han tingut la responsabilitat de governar, el PPLA i els seus intims aliats pseudo-centristes, ens estan prenen el pel de mala manera.

Si al principi s'els podia donar com excusa de que eren amateurs i que feien ho que podien amb els recursos que tenien, aixo ja no s'aguanta despres de tots els anys que porten ocupant els carrecs. S'ha pogut veure a mes com en aquest primer any de govern Pintat, tots els defectes, els mals costums i les derives anti-democratiques que van començar a apareixer en els ultims anys del govern Forne s'han accentuat. Els amos i senyors del pais, com els hi agrada autodefinirse, han incrementat el control sobre els mitjans de comunicacio publics i privats. Tambe han incrementat els serveis de vigilancia, mes o menys secrets, sobre les comunicacions del ciutadans del pais, tant els contraris a la seva opinio politica com els afins. A mes, s'han multiplicat espectacularment els diners destinats a propaganda i desinformacio.

Pero quan el poble aixeca la veu, es molt dificil que el facin callar. Cada dia mes gent ha anat aixecant la veu en aquest blog, cada dia mes gent ha vingut a denunciar que no els agrada com va el pais. Alguns liberals han provat de desacreditar aquesta crida, atribuint-la a multiples raons. Totes menys la unica rao per la cual existeix: la gent esta descontenta amb el govern liberal, perque no governa pel poble, pel pais, sino que governa nomes pels interessos particulars de la gent que conforma el PPLA. No ha sigut mai questio de fer critica per criticar, ni per una obscura revenja particular, sino per denunciar que ja ni ha prou de veure el que veiem i viure el que vivim cada dia al sortir de casa, com les cues d'avui, o fins i tot sense sortir de casa.

En aquesta nova temporada es prepara la discussio del paquet de lleis economiques. Igual que quan el Forne ens va voler vendre l'ISI dient que el turisme pagaria els pressupostos de l'estat, i ara es demostra que en realitat son els treballadors andorrans i residents els que el financien, ens volen vendre que els inversors extrangers salvaran el pais. Pero algu es pensa que una gran companya vindra a invertir al pais per que ens em beneficiem els andorrans? Potser nomes els innocents o els que tenen el cervell rentat pel PPLA. Quins interessos esta doncs defensant el PPLA des del Govern? Els interessos d'alguns d'ells molts rics, o d'altres que especulen, o pot ser de tots els que els hi han venut els negocis i el pais.

En tot cas el paquet de lleis economiques, derivades del pseudo-nou informe McKinsey, no son lleis que busquin el benefici del pais i del seu poble. Tots aquells que no han especulat i han probat de guanyarse la vida honestament potser es veuran abocats a vener-se el fruit de molt anys de treball, a causa de la presio que exerciran els que la politica del PPLA defensa. Aixo si, ja no tindrem prestanoms sino socis andorrans, que es molt mes politicament correcte i alguns continuaran creient que el pare noel es vesteix de groc, ara potser amb algunes gotes de pseudo-centrisme. No ens deixem enganyar mes amics ! Tenim de continuar desde aqui a demostrar publicament que la societat andorrana no s'adorm amb les sirenes del PPLA i dels seus nous i benavinguts aliats. La nova temporada politica s'anuncia crucial pel futur del nostre estimat pais.