22.5.06

Manipulacions aprofitades

Com s'ha pogut comprovar en el post anteriori els seus comentaris, a certes persones de certs partits politics els hi agrada crispar el ambient, crear pors irracionals, sobretot quan estan en manca d'arguments. La desligitimacio d'una opcio politica, com pot ser la socialista, nomes perque es aixo, socialista, ha estat una de les constants de la retorica liberal desde sempre. Ja en les ultimes eleccions vam tenir dret la tactica de la por que consisteix en provar d'espantar una part de l'electorat amb fantasmes que no es corresponen a cap realitat.

Que aixo sigui present en temps de campanya electoral, sobretot quan s'acosta la data de la votacio i amb un resultat incert no es del tot sorprenent. Ho es mes quan s'utilitzen aquests metodes en plena legislatura. No es bon signe. La maquinaria liberal ja es troba esgotada quan nomes ha passat un any de les passades eleccions, i encara n'hi queden tres a fer. Amb quins arguments emplenarant el temps que els queda ? Perque de veritat, l'accio empresa fins ara es desastrosa en tot els sentits. M'hagues agradat trobar ni que sigues un minim on poder felicitar al govern liberal i als grups parlamentaris, liberal i CDA-S21 que el soporten. Pero la veritat es que no hi ha res. Els nyaps del reglament dels sex-shops i el nou contracte de l'ADSL de la STA en son els ultims exemples d'una gestio que es ridicula fins i tot en el dia a dia.

No es d'extranyar aixi que per desviar l'atencio s'utilitzi de mes en mes sovint la tactica de la crispacio, de la por i de la manipulacio. No es d'extranyar que s'aumentin cada vegada mes els pressupostos per Eurovisio i per TelePla. Diners publics que serveixen per l'enriquiment personal de certes persones implicades i que no compleixen els criteris de promocio turistica a nivell europeu que s'exigiria de la participacio en un festival d'aquesta mena. En canvi si que compleixen els criteris de crear falses expectatives, de desviar l'atencio dels mitjans de communicacio, i de donar temps de pantalla a personalitats que interessen politicament. Quantes persones necessitades s'haguessin pogut ajudar amb els diners que s'han embutxacat els aprofitats? Perque no es retallen aquests diners eurovisius en lloc de retallar els pressupostos del transport escolar? Estem tant sobrats de diners a nivell de l'estat per permetrens dispendis com el que em vist sense que hi hagi un interes politic al darrere?

Finalment, mes de 360 comentaris de tota mena en l'ultima entrada em semblen magnifics, encara que alguns m'han criticat perque he permes tot tipus de comentari. La critica es legitima, pero jo sempre he defensat que en aquest blog no censuraria, i ho continuare fent. Els que insulten, els que menteixen, els que volen fer por, es desqualifiquen per si sols. Mantenir els seus comentaris no es podrir el blog sino demostrar com son els uns i com son els altres. No som estupids per molt que alguns ens prenguin per aixo, i sabem d'on venen i perque es fan certs comentaris. Aquestes tactiques ja no funcionen perque la ciutadania jutja per ho que veu al carrer, al seu alrededor, per ho que veu al dia a dia i en el llarg termini. Nomes s'ha d'obrir els ulls per adornarse de com va el pais, i aqui seguire obrint-los.