20.4.06

Per un pais millor

M'han comentat ultimament que aquest blog es molt llegit entre els politics de tots colors del pais. Es veu que fins hi tot hi han diaris que creuen que esta amenaçant el seu poder d'influencia sobre la vida publica. Em sembla bo que finalment s'escoltin les veus que venen de baix enlloc de ser nomes receptors de les ordres que venen de dalt, especialment els dijous quan tots els diaris van plens de la propaganda governamental aran de la roda de prensa despres del consell de ministres. Entre el reglament dels sex-shops, que no volen veure proliferar i ja fan tot perque aixi sigui, i les modificacions de l'ISI, 4 mesos despres de la seva posada en funcionament, es per llogar-hi cadires.

Quan veig aixo, em dic que potser si que es llegeixen aquest blog pero no ho entenen o no ho volen entendre. Mes aviat diria que es que amaguen el cap sota l'ala, esperant que la gent no s'adonara que els hi estan prenen el pel dia si i dia tambe. Conciutadans politics, i molt especialment, conciutadants politics liberals, us faig una crida urgent: Es hora que us poseu a treballar pel pais JA ! Si voleu fer com a Ordino i deixar que sigui l'oposicio la que porti l'iniciativa governamental i legislativa doncs es facil, dimitiu, convoqueu eleccions i deixeu que el poble posi a persones mes adecuades al govern.

Compatriotes politics liberals, entenc que estigueu preocupats pel vostre futur i que es per aixo que us autoatribuiu subvencions consequents. Pero es que nosaltres tambe ho estem, i molt, pel nostre futur i pel futur dels nostres fills i dels nostres nets. Vetllar pels vostres interessos no es suficient, perque esteu al govern, i es el govern de tots els andorrans i residents al pais. Per aixo tambe, heu de vetllar pel respecte de les institucions i de la constitucio del pais, no pot ser que de tots els ambits us tinguem ho tinguem de recordar en permanencia. Potser seria bo tambe que ho recordessiu al coprincep episcopal de manera oficial, perque encara espero que el nostre cap de govern, el cap de govern de TOTS els andorrans, fins i tot els agnostics anarquistes, reaccioni de manera oficial i contundent a la carta medievalista, absolutista i anticonstitucional del seu representant permanent. Si no respecteu les institucions i no feu respectar la constitucio, es impossible que solucionin els problemes que tenim.

Altra vegada, si no us hi veieu amb cor, potser es hora que deixeu el pas a gent que ho pugui fer. Perque en aquest pais, el que no falta es voluntat popular de tirar les coses endevant com s'ha demostrat al llarg de tota la seva historia. Que la situacio no es facil ho veiem tots, o casi tots, perque sembla que vosaltres continueu pensant que la cosa va be. No entenc la vostre negativa a admetre per exemple que el turisme va de baixa, que per setmana santa hi han hagut menys visitants i que ja no es contraten tants empleats com abans als hotels. Per favor, no som nens a qui s'ha de tenir enganyats, fen creure al pare noel. El poble andorra es un poble madur. A mes quan s'expliquen les mentides de la manera que vosaltres ho feu, amb el senyor Daban, d'un costat president de l'ADHA i de l'altre cap de les relacions internacionals del PLA, ni una criatura s'ho podria empassar. Si no admeteu la realitat, es impossible que es puguin solucionar els problemes que tenim.

Si us llegiu aquest blog, us ho demano de nou. Teniu una responsabilitat davant de tots nosaltres, pero penseu tambe en la responsabilitat que teniu davant totes les generacions futures. Andorra no s'acabara al final d'aquesta legislatura. No podeu estar nomes pensant en passar com sigui els 3 anys que venen perque perdreu les proximes eleccions. No podeu deixar el pais fet un fangar, tant en el sentit propi com en el figurat. No podeu continuar aquest desgavell, negant l'evidencia, negant el sentiment, negant la realitat nacional i popular. Potser alguns dels vostres tenen altres llocs on anar viure, i viure be, pero jo i molt dels ciutadans d'aquest pais nomes tenim Andorra i volem que sigui el lloc on creixin el nostres fills i els nostres nets, en MILLORS condicions que no pas les que tenim nosaltres.