17.3.06

Som els millors

Si senyores i senyors, a Andorra som els millors. Te tota la rao del mon el nostre cap de Govern, el nostre pais es una mostra d'excel·lencia a tots els nivells. Us ho demostrare amb uns quants exemples:

A Andorra podem protegir tota la populacio d'una pandemia de grip amb nomes 50 capses de Tamiflu. Algun altre pais del mon pot fer millor ? Impossible, som els millors. Aixo es degut a que el govern te un pla d'accio contra la grip aviar preparat desde ja fa mesos. Aplaudeixin per favor a l'excel·lentissima ministre Gil per la seva tasca impecable al capdavant del ministeri que gestiona el millor sistema de salut del mon. Esta demostrat, dia redere dia, us ho asseguro. Som els millors !

A Andorra, el govern confia tant en els tecnics excel·lents que hi ha en l'administracio que per elaborar els plans nacionals d'energia i de salut es soliciten a administracions de paisos extrangers. Quina demonstracio d'inteligencia i d'aprofitament dels diners publics. Aixo no es fa a ningu lloc mes del mon ! Ja els hi agradaria als espanyols que el pla nacional d'energia els hi fessin els Estats-Units, o als francesos que el pla nacional de salut els hi fessin els Japonesos. Som els millors !

A Andorra, quan un comu encomana un estudi sobre la situacio de la tercera edat al Centre de Recerca Sociologica del Institut d'Estudis Andorrans, surt la cupula del partit liberal en força i diu que no es creuen els resultats. Es que l'estudi en questio conclou que la meitat dels jubilats viu amb menys de 720 Euros al mes, i aixo no pot ser. El partit liberal, que reagrupa l'excel·lencia del pais, sap millor que ningu que els jubilats viuen en cases de marmol amb banys d'or, i dormen entre saques de billets. Som els millors !

A Andorra, tenim una parapublica de telecomunicacions que es un exemple d'excel·lencia a tots els nivells, un exemple per tot el mon, perdo, per tot l'univers. Esta tant be gestionada que no hi ha mai cap problema i que tots els seus clients estan encantats amb els seus serveis. Es impossible que es questioni ho que fa o que se l'investigui. El ministre Tortell (Poltrona), expert inquestionable en tecnologies de l'informacio i la comunicacio (tics), ens ho va deixar ben clar en l'ultima sessio del Consell General, i es per aixo que l'Agencia de proteccio de dades es pot dedicar a facilitar la creacio de fitxers en lloc de perdre el temps en collonades informatiques. Som els millors !

A Andorra, tenim el mes gran diplomatic de l'univers. L'home que seria capaç d'establir relacions diplomatiques amb els primers visitants extraterrestres al nostre planeta a cops de coctels i d'apets en els millors hotels i restaurants. El nostre ministre Flash, gran escriptor, candidat a doctor, ex-plenipotenciari i ara excel·lentissim, ajudat pel seu equip encapçalat pel magnific Galahad, perdo, Gallardo, viatja pel mon, evangelitzant els infidels amb la bona paraula del liberalisme a l'andorrana entre copa i copa de xampany (frances i millesime si us plau). Som els millors !

Finalment a Andorra, tenim els mes grans vidents i futurolegs del mon agrupats dins del ministeri de Presidencia. Imagineu-vos que poden preveure com sera el mon a l'any 2020 ja ara i quins seran els negocis mes profitables aleshores. Tot sense bola de cristall per favor ! Ni en Rapel gosaria aquest exercici, i es que som els millors !

Espero que us heu convençut que Andorra es el pais de l'excel·lencia i que sota el lideratge lluminos del millor dels millors, el nostre cap de Govern, profeta liberal, i el seu equip de genis ens espera un futur brillant. No pot ser per menys i es que a Andorra som, sense cap dubte, sense cap critica possible, sense cap discrepancia acceptable, els millors !