30.1.06

El mon dels liberals

Ultimament un amic liberal ha estat participant en el blog fent comentaris molt interessants. Aqui us reprodueixo part de dos dels comentaris que ha fet:

I és clar que pot fer el que li doni la gana! Per això l'han votat el suficient nombre de gent com perquè governi. Hostia, és que de vegades titlleu el PLA de fatxa i vosaltres feu servir les mateixes tàctiques que el Libertaddigital o la Cope. Pot fer el que li doni la gana que no sigui il·legal. Allà el partit i la seva responsabilitat amb qui l'ha posat al poder. I de veritat, tan desastrós no serà quan porta 12 anys governant.

Repeteixo per si no m'heu entès. La majoria de votants d'aquest país ha triat un model econòmic liberal. I el tria des de fa tres legislatures i el voten des de fa 12 anys. De vegades sembla que critiqueu l'acció del Govern com si fos una dictadura i no ho és.

Quan llegeixo aixo, em queda clar que els liberals viuen en un mon parallel. Un mon en que guanyar unes eleccions significa una especie de carta blanca per fer ho que volen. Un mon on les nocions de dialeg i critica no tenen sentit. On la majoria, o la suposada majoria, imposa a la minoria o suposada minoria. On es governa d'esquena al poble i els que critiquen son fatxes quan ells son els que restringeixen la llibertat d'expressio.

Voldria recordar als liberals que el fet de que fa anys que governin no vol dir que ho facin be, ni que tots tinguem de combregar amb el seu model. Tambe els voldria recordar que criticar l'accio de govern es un exercici de salut democratica i que els fatxes son els que impideixen aquesta critica. Voldria recordar als liberals que una de les promeses del cap de govern va ser la de dialogar, no de fer ho que li dones la gana. Voldria recordar als liberals que a Andorra som potser 80000 persones (com que es dificil de saber el xifre exacte) i que a les ultimes eleccions nomes els van votar 5100 (A l'Alternativa els van votar 5483, i hi havien mes de 16000 votants registrats).

Es a dir que en el mon real, menys d'1/3 dels possibles votants, menys d'1/15 dels habitants, son els que han triat el govern, el model politic i el model economic. Vist aixo, si jo fos liberal, no aniria dient que aqui fem ho que ens dona la gana perque la gent del pais ens ha triat, sino que faria el maxim per governar com es mereix una democracia: Respectan els drets fonamentals de les persones, com el dret d'expressio i d'informacio; respectan les lleis, perque ja fa temps que veiem que el Govern es el primer a incomplir les lleis que vota el Consell General; respectan a TOTS els ciutadans del pais, escoltant ho que tenen que dir, sigui bo o dolent, i mantenint amb l'oposicio parlamentari el dialeg i la col.laboracio que es mereixen.

Finalment, comparar aquest blog a la COPE o a LibertatDigital em sembla al limit del insult. Primer perque aixo es una tribuna lliure i aqui es lliure de participar-hi tothom, sigui del partit que sigui o fins i tot que no sigui de cap partit (jo no faig part de cap partit per molt que alguns ho pensin). Segona perque quan dono xifres o quan dono alguna noticia, sempre es contrastada, verificada, verificable (i no soc periodista, que consti tambe) o publicada en algun altre mitja, doncs jo no manipulo. I tercera, perque per molt que als liberals els hi sembli, a mi m'es igual que governi el PS o el PLA o els Verds o el CDA, jo ho que vull es que el meu pais vagi be, que les coses es facin de manera correcte, i que Andorra sigui una illa de llibertat i de qualitat de vida, aixi com de prosperitat economica per TOTS i no nomes per uns quans aprofitats, no nomes pels que creuen que aqui es pot fer el que els dona la gana perque manen. Pero per ho que veig, el meu mon esta molt i molt allunyat del mon dels liberals i per aixo continuare dient la meva.