2.2.06

Ajuts per riure o per plorar

S'ha anunciat a gran reforç de publicitat, perdo, de propaganda governamental els ajuts a l'habitatge per aquest any (Encara em demano perque s'han d'otorgar en una epoca determinada, no es podria fer en continuu tot l'any?). Us reprodueixo aqui el comunicat orgullos del ministeri de Meritxell Mateu extret de la web de govern:

2/1/2006 -- El Govern atorga 286 ajuts a l’habitatge de lloguer durant el 2005

Andorra la Vella és la parròquia que rep més subvencions en la segona convocatòria, amb un total de 143

El Gabinet de Premsa informa que el Departament d’Habitatge del Govern ha atorgat 286 ajuts a l’habitatge de lloguer. S’hi van presentar 366 sol·licituds, de les quals 79 van ser rebutjades. Pel que fa als col·lectius, se n’han atorgat 84 a monoparentals i 79 a persones grans. En l’apartat de parròquies, la que ha rebut més subvencions és Andorra la Vella, amb 143, seguida d’Escaldes – Engordany, amb 59. El preu mig del lloguer (net de serveis de calefacció, aigua, etc.) de les llars subvencionades és de 432,35 euros.

Es força interessant constatar 2 coses. Primer que els que han escrit aquest comunicat no saben sumar, ja que 286 ajuts acordats + 79 rebutjats = 365 sol.licituds i no 366 com ells escriuen. Segon, es que el subtitol del comunicat subratlla que Andorra la Vella es qui reb mes subvencions. Curiosament el Comu d'Andorra la Vella ha anunciat la construccio de pisos socials i tot un programa d'ajuts a l'habitatge i aleshores es podria llegir aquest subtitol com una especie "Veieu com nosaltres, els liberals, som els que fem mes i millor per la parroquia dels socialdemocrates".

Pero be, aquest breu comunicat no ha sigut la sola communicacio del govern. Els diaris en van plens, pero de manera ben curiosa. En efecte, el Periodic ens anuncia que s'han otorgat 366 ajuts ! Renoi, quina passada, han confos ajuts i sol.licituds. Pero diuen que les families monoparentals han sigut 89 (84 segons govern). I ens expliquen que govern hi ha dedicat 1 millio d'Euros en total...pero si jo faig numeros, agafan un maxim de 150 Euros mensuals que es ho que marca la llei: 286 x 150 x 12 = 514800 Euros... La meitat del millio !
Sort que l'any que ve dedicaran 2 millions.

El diari d'Andorra ens dona unes quantes informacions mes. Segons ells son 287 ajudes, de les quals la majoria (89) no corresponen a cap de les categories a les quals anaven destinades (joves nomes 32..., vells 79, monoparentals 84, i discapacitats 3). Pero qui son aquests 89 que no entren dins d'aquestes categories ? El Bondia es el que ens dona la resposta en el seu article. Els 89 son persones de classe mitja ! Si jo tenia entes que per accedir a aquestes ajudes s'havia de tenir un sou maxim de 900 Euros mensuals. Amb aixo al mes ets de la classe mitja ??? Ja em direu ho que deuen ser les classes mes baixes !!!

"Seria mentir si diem que no estem satisfets" deia la ministra Mateu, seria mentir si dies que tot aixo no em fa gracia, pero la veritat es que la situacio es per plorar. L'intoxicacio informativa es tal que ens volen fer creure que estan fent una gran obra social, la base del programa de politica social del nou impuls liberal, molt millor que el que poden organitzar els socialdemocrates. Pero de veritat veiem que organitzen un ball de xifres per amagar que en realitat nomes destinen mig millio d'Euros a ajudar a ho que ells denominen la classe mitja i que no sabem ben be a qui es correspon. Mig millio d'Euros es la meitat del pressupost del gabinet de propaganda del cap de govern, es el 1/3 de ho que tindra el departament de noves tecnologies per viatjar pel mon buscant empreses que vinguin a carregarse tota l'iniciativa empresarial del pais en informatica, telecomunicacions i tecnologies de punta. Pero una cosa es ben segura, Senyora Mateu, ho que fan no es per estar satisfet, es per estar escandalitzat.