23.3.06

La farsa del Flash

Avui m'han recomanat la lectura d'una pagina web força interessant. Es tracta d'una cronica de la visita del cap de Govern a Paris i la podeu trobar aqui: http://www.govern.ad/cap_de_govern/05albertpintat/varis/01viatgeparis.asp

Aquesta cronica esta escrita en un estil digne de les redaccions que es fan a l'escola primaria i la mestre demana d'explicar les ultimes vacances. Us en recomano la lectura perque es una mostra mes del nivell que esta tenint aquest govern en les seves actuacions. Els comentaris sobren de veritat.

Pero es una demostracio mes que la famosa politica exterior del nostre estat sobira es limita un cop mes a fer genuflexions davant la resta dels paisos i a sortir a la foto. Per exemple, la ministra de salut es felicitava ahir que França ens havia inclos en el seu pla en cas de pandemia de grip aviar. Pero senyora ministra, jo no vull que França ens vinguin a treure les castanyes del foc en cas de problemes, jo vull que voste, ministra del govern d'un estat sobira, faci ho que cal perque el pais estigui preparat per una pandemia sense dependre de ningu mes que de nosaltres mateixos. Per aixo vam votar una constitucio fa 13 anys, o no ? O es que nomes som una colonia mes ?

Pero es clar, quan veig que entrem a la cimera iberoamericana i a la francofonie, que son dos organitzacions que reagrupen ex-colonies de França, Espanya i Portugal, potser es que si que som una colonia i nomes aixo. Tambe s'enten aleshores el refus continu dels liberals de parlar de tu a tu amb les institucions europees, de continuar supeditats a anar a demanar favors als uns i als altres en llocs de poder ser membres de ple dret, amb veu i vot. Es aixo el pais que volem en el futur ? Un pais sotmes a la bona voluntat dels nostres veins i de la unio europea ? Estem renunciant a la nostra identitat quan la podriem reafirmar i la podriem reivindicar davant dels nostres veins i del mon. L'esperit que es va tenir quan es va entrar a la ONU s'ha esvait, ara fins i tot renunciem a la nostre llengua a canvi de les fotos.

Ja n'hi ha prou de dirigents que van a fer turisme a Paris, a Madrid o a Brusel·les. Ja n'hi ha prou d'ambaixadors que es dediquen als seus estudis en lloc de dedicarse a treballar pel pais. Ja n'hi ha prou de ministres que esperen que els altres paisos els hi facin la feina, quan la tindrien de fer ells. Ja n'hi prou! Apel·lo al orgull dels ciutadans perque aixequin la veu i demanin un punt i final a aquesta farsa enorme, dirigida desde ja fa massa temps pel Flash Minoves i que s'en diu politica exterior del govern liberal.

Ps. Un insert per parlar de les votacions. Ni jo soc l'institut d'estudis andorrans ni faig una enquesta cientifica, ni tinc la pretencio de fer-la. Es a dir que si hi ha gent que vota 100 cops, doncs pitjor pel que ha estat votat 100 cops. Es possible fer-ho, ja que gracies a la remarcable organitzacio de l'internet a Andorra per la STA, no es pot limitar els vots en funcio de les adresses perque tothom (o casi) surt per les mateixes. La proclamacio dels resultats es fara dilluns que ve.