4.5.06

Cadires musicals liberals

Es força curios el doble discurs que estan utilitzant els liberals ultimament. Ja ho vaig dir en un altre post, que els assessors els hi van dir que en public han de ser conciliadors, positius i sempre deixar entendre de que es preocupen del pais i que estan disposats a treballar amb qui sigui per millorar la situacio. Doncs be, sembla que alguns estan duent els consells politics fins a l'extrem de negar les evidencies ja dins del seu mateix partit.

Aquest 2 ultims dies ens han negat varis cops que el Truitot estigui en la corda fluixa quan la veritat es que bastants barons del PLA ja han fet saber al Pintat de Groc que en Truitot no pot sobreviure a la posada en funcionament del forn incinerador. El cessament, que sera amagat com una dimissio per raons personals, sera aprofitat pel Cap per fer neteja d'altres ministres. Alguns d'aquests que saben que no continuarant, ja estan utilitzant els seus ultims dies al ministeri per fer sortir totes les lleis que tenien al calaix. Aixi doncs, el nostre amic Forrest (com et trobare a faltar) ens anunciava avui que abans de finals de mes entrara a tramit 5 lleis. Si senyor, aixi es fa, per molt que algunes d'elles nomes ha calgut treure la pols que s'hi havia aculumat desde que les van redactar ja fa un cert temps.

Pero no nomes cambiaran ministres, sino que, al cap d'un any, es cambiaran fins i tot certs ministeris. Alguns ja han posat de manifest que no es poden ocupar de tot i d'altres que es voldrien ocupar de mes coses. Educacio podria veure's ampliat amb ensenyament superior i recerca, mentres que habitatge podria viatjar cap a benestar social. Aixi s'estalviaria un ministeri, i una ministra que va ser imposada en el seu temps pel Lider Maxim Escaldenc pero que aran de la seva perdua d'influencia es ara mes prescindible que mai. Les almoines seran doncs distribuides per d'altres i ja no s'haura de preocupar la Sra. Mateu de si els estudiants andorrans a Barcelona es poden pagar pisos propis a Andorra en acabar els estudis, cosa que no la deixava dormir ultimament.

Aquest estalvi ministerial, que no pas estalvi economic, pot permetre aleshores la creacio del ministeri de presidencia que a mes a mes alliberaria a la Gileta de la feixuga tasca de portaveu. El problema d'aquest ministeri es que la lluita interna del PLA per ocuparlo es terrible. Pero no seria sorprenent de veure un actual conseller general, força vocal ultimament, i nou proprietari d'una cadena d'optiques del pais, seure's a la poltrona. Pero be, aixo encara podria variar, ja que els comites de certes parroquies altes ja fa temps que van reclamant el lloc que es mereixen al govern.

Finalment, voldria comentar que el despatx del nostre estimat Pintat de groc pot tenir nova decoracio ben aviat, ja que seria el lloc escollit per guardar els frescos del mestre de Santa Coloma un cop s'hagin recuperat. Mentrestant, es veu que s'hi adequaran ja una serie d'esculptures d'un preu similar als frescos, com a mostra de ho que pot ser el futur museu nacional. Per sufragar els gastos, es preveu retallar els gastos superflus del funcionarat com poden ser les paneres nadalenques i altres gratuitats de les que disfruten a mes de la congelacio total de la contractacio d'eventuals. Tot sigui per la gloria del nostre pais que tant discutida es pels diabolics sindicalistes rojos dels paisos veins.