28.4.06

Col·lectius de riscs

Aquesta setmana s'han produit varis aniversaris de l'era Pintat de groc. Per celebrarlos, avui hem tingut dret a una sessio de consell general esperpentica, on entre les no-respostes, les contradiccions i les declaracions incoherents dels membres de govern han conseguit fins i tot cabrejar els membres del grup parlamentari liberal.

Avui hem tingut dret a veure a l'Albert Pintat defendre el dret a la salut per davant dels altres drets humans. Cosa curiosa quan al mateix temps, sis mesos despres de prometre una legislacio per justament indemnizar una infermera que es va contaminar d'hepatitis C a l'hospital, no ha fet RES de RES. Es veu que el dret a la salut que tant defensa el senyor Pintat puja o baixa en importancia segons el moment. En canvi, la discriminacio per orientacio sexual ella resta present i ben present en les files dels ultrapuritans liberals. A qui vol enganyar Sr. Pintat ? A voste no li agraden els homosexuals i ja li va be ho que diuen a França, on tambe manen gent del seu color politic i amb qui combrega filosoficament. Te por potser que un dia li facin una transfusio de sang provinent d'una persona homosexual i que de cop i de volta li agradin les pelis de romans amb faldilleta o les estatues de mes de 50000 Euros? Be, les estatues potser ja li agraden ara, bastant mes que els sopars de nadal crec jo.

Tambe he sentit, un any despres de les eleccions que el van portar al govern amb un programa en que s'oposava taxativament a cualsevol imposicio de tipus directe, que ara resulta que ja no hi ha cap mes remei que de posar impostos directes com ha tornat a admetre avui. Votans liberals, no us sentiu enganyats tambe pel Cap de Govern ara ? Jo m'hi sentiria la veritat. Pero be, per un cop que el Sr. Pintat defensa ho que molts ja fa anys que reclamen, nomes puc que alegrarme. Potser que d'aqui uns mesos, veurem el Sr. Pintat demanant el seu ingres al PS que tenia en el seu programa aquests mateixos impostos que vol posar ara ? Be, no vull anticiparme. La veritat es que vull primer veure si aquestes declaracions d'intencions van seguides d'efecte i no es queden com les promeses fetes a l'infermera.

I que dir del Truitot ? Ell ho troba tot normal, fins i tot els insultos i les descualificacions a l'oposicio en ple consell. Respondre a una pregunta sobre perque s'ha titllat de demagogs als del PS i titllarlos de demagogs fins a 3 cops per fer la pregunta es vergonyos. Miri, ja se que esta cabrejat perque l'exclouen de totes les negociacions, com per les runes, perque el desqualifiquen en totes les seves declaracions, com pels pisos turistics, i perque en el seu partit i en el govern nomes s'el considera com un personatge folkloric que fa gracia de vegades. Pero passis el cabreig amb els del seu partit i estalviins els espectacles desoladors com el que ha protagonitzat avui. Es aixo el clima de consens que tant reclama el seu Cap ? Ha tingut fins a 3 ocasions de rectificar, pero voste deu estar assessorat pel seu amic Zaplana i s'ha fet el xulet com ell tant sap fer.

Al Tortell (Poltrona) l'he vist cansat, molt cansat. Les seves respostes no han superat el minut de temps i poques ganes teniar d'elaborar en els seus arguments. Despres de casi 1 any ocupant el prestigios despatx que ocupa, necessita unes llargues, llargues vacances. Fins i tot jo proposaria que l'hi donessin vacances permanents i que es tornes a dedicar a fer pastissos que es molt mes relaxat que no pas el ministeri. Sr. Pintat, tindria que vigilar per la salut dels seus ministres, recordi que el dret a la salut es el dret mes important de tots segons voste. I fins i tot els ministres hi tenen dret !

El Forrest i el Flaix han estat en les seves linies respectives, PLAtetisme absolut. Qui ha vist mai un camio multat per embrutar la calçada de terra ?? Jo voldria veure aquestes 15 sancions que ha dit en Forrest que s'han posat per aquesta rao desde principi d'any. Simplement no m'ho crec. I encara que fos cert, jo cada dia veig desenes de camions embrutant la calçada, roderes de terres a la sortida de tots els desmunts que floreixen pel pais. Les multes es tindrien de comptar per centenars o milers. Pero estar clar, no es pot posar un policia darrere cada camio del pais, ja estan tots prou ocupats tramitant les multes del unic radar fix del pais. En quan al Flaix, fa 5 anys que es ministre i fa 5 anys que diu que la pagina web del ministeri d'exteriors esta a punt de ser publicada. Deu ser que la fa ell personalment, que poc hi coneix en ordinadors pero com que es pianista toca el teclat de meravella, entre copes de xampany i viatgets de turisme. 5 anys de ser ministre i mireu cuanta feina feta, cualsevol amb menys d'1 any ja hagues fet 10 cops mes. Flaix, no et preocupis, a la UN encara no t'han borrat de representant permanent per si mai van mal dades...

Doncs be, la reflexio que m'inspira tot aixo es que l'unic col·lectiu de risc que hi ha a Andorra son vostes, membres del govern i consellers liberals. Son un risc enorme per aquest pais. Un risc que ja no ens podem permetre de seguir corrent. Perque ja son masses anys que hem perdut, ja son masses anys que les seves conductes irresponsables, les seves conductes de riscs ens estan duent cap a una crisi de la qual sera dificil sortir. Despres de la llet, els formatges i el tabac, ara tenim el sucre, materies diferents pero mateixos protagonistes, vostes. Despres de les runes, ara ens esperen les escories i les centres, materies diferents, pero mateixos protagonistes, vostes. Al cap d'1 any ha quedat clar que el risc que corre el pais no s'eliminara fins que vostes desapareixin del poder, quan mes aviat millor.