23.6.06

Govern de pandereta

Quin espectacle que s'ha vist en aquesta doble sessio de Consell General de dimecres i dijous, amics lectors. Un espectacle ple d'ensenyaments pel present i pel futur del pais. Ja sabiem que el nivell dels membres de govern era baix, tirant a nul, pero es que en aquests dos ultims dies s'ha superat, de manera negativa, tot ho que hauria d'estar permes en democracia. La legitimitat d'un govern en el nostre pais es basa en dos punts: Una majoria al consell sorgida d'unes eleccions que li fa confiança i el compromis, el jurament sobre l'honor, de respectar i de fer respectar la constitucio i les lleis votades pel consell. Doncs be, en aquests dos dies hem vist i s'ha demostrat que aquest govern ja no te cap legitimitat.

D'un costat dimecres, el grup parlamentari que dona suport al govern, juntament amb el grup que va permetre l'investidura del Pintat de Groc, van votar en contra del govern en aprovar la proposicio de llei d'indemnitzacio pels infectats d'hepatitis C. Ja ho poden girar del costat que ho vulguin, aqui no hi ha complementarietats que valguin. El govern demanava el vot negatiu i el grup parlamentari liberal va votar positivament. Ja m'explicaran doncs com es que el cap de Govern no va presentar d'inmediat la seva dimissio i la dimissio del govern, ja que es ho que hagues passat en cualsevol altre pais democratic del mon. Esta clar que el govern Pintat ja no te la confiança del consell, ni del grup parlamentari liberal, i que esta a la deriva. El primer punt de legitimitat del govern, la majoria al consell, ja no existeix doncs.

Si no n'hi hagues prou, dijous es va demostrar que el segon punt en que es fonamenta la legitimitat del govern tampoc existeix. En les multiples preguntes que van mig respondre els ministres i el seu cap, va quedar pales que el govern ha incomplit i segueix incomplint tant la constitucio com les lleis del nostre pais. Quan la Gileta no lliure tots els informes que demana el consell, quan el Pintat de Groc no lliura l'informe de T-Systems, incompleixen directament la constitucio que tant van glorificar fa unes setmanes en el seu aniversari i que van JURAR servir el dia la seva presa de funcions. Quan el Xeriff Cabanes lliura autoritzacions de residencia passiva o denega permisos de treball al seu gust, quan el Flash i el Tortell permeteixen que es malmeti el patrimoni cultural del pais, incompleixen les lleis. Aixo nomes fa que sumarse als ja molts incompliments que s'han anat vivin els ultims mesos i que ja he comentat abundanment.

Del costat del grup parlamentari liberal els silencis i les cares parlaven tambe. Alguns increduls al que estaven vivint, altres vergonyosos de pertanyer al grup de la ex-majoria que donava suport a aquest govern de pandereta. Altres amb una cara completament tancada, segurament concients de l'espectacle que s'estava donant, retransmes per TelePPLA a tot el pais. Els 14 que conformen aquest grup tindrien de fer un repas a fons de consciencia i preguntarse si estan fent el que es millor pel pais desde les cadires en les que estan. Jo els hi voldria demanar de manera directa: Fins quan permetreu que al capdavant del pais, en el govern d'Andorra, tinguem una banda de delinquents que es permeten contravenir continuament la constitucio i les lleis del nostre pais sense ni inmutarse? I de veritat, si ho permeteu encara, poso en dubte el vostre patriotisme, poso en dubte que us preocupin els vostres conciutadans, poso en dubte que sigueu democrates, poso en dubte que sigueu persones amb cor, amb cap i amb consciencia.

Si vosaltres que teniu el poder en aquest pais, senyors i senyores consellers del PPLA, no actueu ja, el poble estara en tot el seu dret per fer fora aquest govern que ja no te cap legitimitat. En aquest blog ja es senten varies veus que crident a fer presio popular en la proxima sessio de Consell per demanar la dimissio del govern. Aixo ja va servir no fa pas tant de temps per fer caure un govern, ens enrecordem tots. Voleu, senyors i senyores del PPLA, tenir un final tant PLAtetic ? Es l'hora de prendre decisions, pero pensant en el pais, pensant en tots els ciutadans per un cop i no nomes, com fins ara, pensant en els vostres interessos particulars. Demostreu que no sou complices de la gran farsa quotidiana del govern del senyor Pintat de Groc, demostreu-li que ell no es amo i senyor d'aquest pais. La ciutadania us esta vigilant, ara us toca moure fitxa.